Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΧΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ


Όταν η αξιοποίηση άχρηστων υλικών γίνεται τέχνη...
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Μια όμορφη έκθεση δημιουργίας καλλιτεχνημάτων με χαρτί και χαρτοπολτό πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Σπίτι του Πολιτισμού.
Η έκθεση διοργανώθηκε από το καλλιτεχνικό εργαστήρι των συμπολιτών μας Σταύρου Περιστεράκη και Αμαλίας Περράκη οι οποίοι με πολύ αγάπη και μεράκι δημιουργούν εξαιρετικής καλαισθησίας έργα τέχνης χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τα χαρτιά. Απλό χαρτόνι, ανακυκλωμένο χαρτί, εφημερίδες, περιοδικά κλπ. υλικά στα οποία προσδίδουν νέα όψη, χαρά, καλαισθησία, χρησιμότητα, ζωντάνια και νέες προτάσεις διακόσμησης που μπορούν να ομορφύνουν την καθημερινότητα μας.

Στην έκθεση υπήρχαν κυρίως έργα των μαθητών του εργαστηρίου, στοιχείο που μας δείχνει ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να ευαισθητοποιηθεί και να αξιοποιήσει κάθε είδους άχρηστο χαρτί και να το μετατρέψει σε ένα πρωτότυπο δικό του χειροποίητο έργο τέχνης.

Ταυτόχρονα δίδεται και ένα πολύ ωραίο κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τα καλλιτεχνικά αξιοποιώντας όλα αυτά τα υλικά που θεωρούνται άχρηστα στο χώρο που ζουν και να βρουν νέες διεξόδους δημιουργικής και εποικοδομητικής απασχόλησης.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης και είθε ο καλός Θεός να ευοδώνει το έργο τους για να συνεχίσουν να δίδουν στους νέους κίνητρα εναλλακτικής απασχόλησης και οικολογικής συνείδησης.

Ζαχαρένια Ι. Πίτερη-Μακρυγιάννη(लिंक)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου